A vállalathoz kapcsolódó kompetenciát az alkalmazottakról alkotott képnek kell igazolnia és ezt szolgálja a céges fotózás. Ez az alkalmazottak olyan módon történő bemutatása, ami hangsúlyozza a vállalathoz való kötődésüket. A céges fotózás mindenkit meghatározott háttérrel és azonos megvilágítással mutat be. Az elkészült képek aztán következetesnek és homogénnek mutatkoznak: az alkalmazottakat hasonló keretekben, gondosan kiválasztott háttér előtt és azonos fényben megjelenítve.

Tudjuk, hogy a cégeknek a legtöbbször nincs idejük a fotózásra és a fotósok érkezése olyan dolog, ami csak megzavarja az üzletmenetet. De nem kell így legyen! Ezt Ön is könnyedén megtapasztalhatja, ha megrendeli az üzleti fotózás szolgáltatást. Így garantáltan úgy fogja magát érezni, mint egy filmsztár a vörös szőnyegen.

Nyilván a legtöbben egyszerűen nem szeretik, ha fényképezik őket. Idegesítő a pózolás, nem tudják mit csináljanak a kezeikkel, hová nézzenek, hogyan mosolyogjanak, mit vegyenek fel és végül, miért tart ez olyan sokáig. De a céges fotózás alatt olyan barátságos légkör teremthető meg, hogy az emberek elfelejtik a stresszt és remekül fogják érezni magunkat. A végén pedig a retusált fotókat nézegetve értékelni fogják az új üzleti arculatot.

Egyénileg alakulnak a céges portré fotózás árak

Ha egy vállalati fotós weboldalára lép, valószínűleg talál egy kapcsolatfelvételi űrlapot, ahol rákérdezhet a céges portré fotózás árak alakulására. Általában itt kell elküldeni a megkeresést ahhoz, hogy árajánlatot kapjon. Miért van ez így? Mert a céges portré fotózás árak több tényezőből tevődnek össze. Néha a weboldalon fent van egy árlista, de ez inkább a fotózási csomagokra vagy az 1 személyre szóló felvételre vonatkozik.

Egy komplex, például több különböző helyszínen végzett fotózást a fotós biztosan másképpen áraz be, mint egyetlen helyszínen történő fotózást. Az első eset több napos teljes elkötelezettséget igényel a részéről és az átfutási idő is hosszabb, így az árazás is magasabb.

Egyértelmű iránymutatások nélkül nem lehet sem a fotózást lebonyolítani, sem a költségeket meghatározni. Az 1-2 személyt érintő rövid fotózás költsége más, mint a nagyobb csoport megörökítése és ez a fotósnak is többletidőt jelent, ami növeli a céges portré fotózás árak nagyságát. Az összköltség a fényképek számától és a munka összetettségétől függ. Ha az ügyfélnek különleges kérései vannak, akkor azokat természetesen teljesíteni lehet, de ez egy kicsit több időt vesz igénybe és valamennyivel drágább lesz. Ha érdekli a céges képkészítés árlistája, keresse Őzse Attila fotográfust!

Teljes professzionalizmust igényel a rendezvényfotózás

A rendezvényfotózás fontos vállalati esemény vagy olyan alkalom pillanatait örökíti meg, amin egy cég részt vesz. A fotós feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt az esemény menetrendjének megfelelő felvételek készítése és a pillanat érzelmeinek dokumentálása között. A jól sikerült fényképek lehetővé teszik, hogy a néző lássa a hangulatot és közvetítik az esemény fénypontjait. Egy üzleti találkozón a rendezvényfotózás ma már nem ritka és a rendezvényszervezés egyik alapvető eleme. A professzionalizmus a vállalati rendezvényeken nemcsak alapvető kérdés, hanem a legmagasabb minőségű fotók elérésének elengedhetetlen eleme.

A fényképezőgéppel eltöltött órák és a fotókon a pontos hatás eléréséhez szükséges idő a minőségben is megmutatkozik. A rendezvényfotózás tehát nem véletlenszerű rejtett felvételekről vagy beállított fotókról szó, hanem a fontos pillanatok megfigyelésének és dokumentálásának képességéről. A fotósok elkötelezettek az ügyféllel közös cél elérése iránt, ezért mindent megtesznek azért, hogy a rendezvényfotózás évekig névjegykártyaként szolgáljon a weboldalon, a közösségi médiacsatornákon, a brosúrákban vagy a szórólapokon.

Konkrét célt szolgál a rendezvényfotózás Budapest városában

Minden rendezvényfotózás Budapest területén más és más. Az egyiknél a sztárok fontos előadók lesznek, a másiknál a fordulópontot az igazgatótanács tagjainak megbeszélése vagy a vállalat éves munkájának összefoglalása jelenti. A rendezvényfotózás Budapest egyik legigényesebb riportfotózási formája. A vállalatok által szervezett rendezvények aprólékosan irányított alkalmak, amelyek különböző látványosságokban, következésképpen olyan pillanatokban bővelkednek, amiket nem lehet másodszorra megismételni. A jó rendezvényfotós feladata, hogy tájékozódjon a térben, átérezze az esemény egyedi hangulatát, majd ügyesen megörökítse és visszaadja a szervezők elképzelését.

Rendezvényfotósként, Őzse Attilának számos alkalommal volt lehetősége olyan vállalatokkal együtt dolgozni, amelyek üzleti céljaikat találkozók és konferenciák révén érik el. Ezért tökéletesen megérti, hogyha a rendezvényfotózás Budapest valamelyik irodájában zajlik, mennyire fontos az empátia és az ügyfelek igényeinek megértése. Tapasztalata lehetővé teszi, hogy olyan árnyalatokra is odafigyeljen, amiket másoknak nehéz észrevenni. Ha érdeklődik a rendezvényfotózás iránt, tekintse meg az ozseattila.com weboldalon elérhető portfólióját!