Ahhoz, hogy megóvjuk autónk csomagtartóját a szennyeződésektől, szükség van csomagtartószőnyegre vagy csomagtértálcára. Tulajdonképpen ugyanazt a szerepet tölti be az autóban, mint az autószőnyeg.

A piacon található széles választék miatt azonban nem gyerekjáték megtalálni a megfelelő csomagtartó szőnyeget, amely kielégíti elvárásainknak. Az interneten különböző típusú szőnyegeket és csomagtértálcákat találhatunk, ezért sokkal jobb helyzetben vagyunk, mert összehasonlíthatjuk a különböző csomagtartó védők tulajdonságait és könnyebben kiválaszthatjuk igényeinknek legmegfelelőbbet.

Kétségtelenül a legpraktikusabb a gumi csomagtértálca

A gumi csomagtértálca a legtöbb igényt kielégíti. Puha és rugalmas, jó védelmet nyújt a szennyeződésekkel szemben, és megkönnyíti a csomagtartó gondozását. A tisztítás valóban rendkívül egyszerű és gyors, csak le kell mosni vízzel, és meg kell szárítani, mielőtt visszatennénk a csomagtartóba.

A csomagtértálca egyik nagy előnye, hogy nagyon tartós és vízálló

Használatával nem kell attól tartanunk, hogy a csomagtartóban lévő tárgyak súrlódása miatt elhasználódik. Hasonlóképpen, ha folyadék ömlik a csomagtértálcára, akkor az valószínűleg nem fog beszivárog a csomagtartó eredeti burkolatára.

A csomagtértálca „három az egyben” funkciót nyújt

A csomagtértálca folyadékálló, könnyen tisztítható, bátran szállíthatunk bármit a csomagtartóban, az autónk nem sérül meg.

A gumi csomagtértálcán kívül más anyagból készült csomagtartó szőnyeget is választhatunk.

Mindig gondoljuk át jól, hogy milyen anyagot szeretnénk a csomagtartóba. Egy szövetszőnyeg is kivehető és lerázható, vagy porszívózható és szükség esetén ki is mosható. Hátránya, hogy általában kicsit drágábbak és a szőnyegen is lehetnek olyan foltok, amiket nem lehet eltüntetni. További hátránya, hogy a ráömlő folyadékot gyorsan felszívja, így az könnyen átjut az autó eredeti kárpitjába. Igaz, hogy a textil csomagtartó szőnyegek általában nagyon szépek, stabilan állnak rajtuk a dolgok anélkül, hogy elcsúsznának, és a kutya is kényelmesen feküdhet rajtuk.