Ki sem kell tennie az otthonából a lábát ahhoz, hogy kiszámolja a tervezett lakáshitele törlesztőrészletét. Csupán a kölcsön összegét, a futamidőt és a jövedelmet kell megadni a számoláshoz.

 

A lakáshitel kalkulátor

Egy minősített fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátor pillanatok alatt megmutatja, hogy mennyit kell visszafizetni a lakáshitelért. A kölcsön összege, a futamidő, a jövedelem, no meg a kamatperiódus hossza a meghatározó. A 10 vagy 15 éves kamatperiódusban valamivel magasabb a törlesztőrészlet összege, mint az 5 éves kamatperiódussal. A hosszabb fix kamatperiódus előnye viszont, hogy az adott idő alatt nem változik a kölcsön törlesztése, így sokkal kiszámíthatóbb a fogyasztóbarát lakáshitel visszafizetése.

Aki akar, hamarabb is törleszthet. A lakáshitel előtörlesztése nulla forint is lehet, amennyiben lakástakarék-pénztári megtakarításból történik. Akkor sem drága, ha másként zajlik. Az előtörlesztett összegnek csupán egy százalékát számítják fel előtörlesztési díjként.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel kamatperiódusa is megváltoztatható az 5 és 10 éves konstrukció esetében. Csupán annyi a dolgunk, hogy 30 nappal a kamatperiódus fordulója előtt előzetesen jelezzük a banknak a szándékot.

Építkezéshez, új lakás vagy ház vásárláshoz kiváló megoldás lehet a minősített fogyasztóbarát lakáshitel.