A linképítés költséghatékonyan segíti a honlapok működését. A keresők listáján előbbre tudnak kerülni az oldalak, ha a hivatkozások építésére időt fordítanak. Megéri a fejlett SEO módszereket alkalmazni, mert hosszútávon a fizetős reklámoknál is hatékonyabb lehet a linképítés.

A potenciális vevők csak abból tudnak választani, ami eléjük kerül kereséskor. Emiatt a keresőmotorok jelentős hatással vannak az üzleti élet minden területére.

A keresőmotoroknak három fő szerepük van:

  • Felfedezik az új honlapokat, amiket listázhatnak.
  • Behatárolják az oldalak rangsorát a keresőjükben.
  • Rendszerezik az adathalmazokat, hogy a felhasználók kulcsszavas kereséssel könnyen tudjanak információt lekérdezni.

A linképítés a második pontban, a besorolásban tud segíteni a következő módszerek használatával.

Néhány módszer a linképítésre

Kulcsszavak: Mivel a felhasználók kulcsszavak alapján böngésznek, a kulcsszavak használatát a keresők algoritmusa fel tudja ismerni az oldalakon. Ha feltérképezzük az ügyfelek vagy olvasók igényeit, könnyebbé válik a megfelelő kulcsszavakat használni.

Külső linkek: A más oldalaktól származó hivatkozások nagyon értékesek lehetnek, mert ha egy oldalra hivatkoznak, a keresők úgy veszik, hogy hasznos tartalommal bírhat. A minőségi oldalak hivatkozásai pozitívan befolyásolják egy oldal keresési sorrendjét, míg az igazi tartalommal nem rendelkező oldalakon lévő linkek lehúzzák azt.

Ha azonban ezek a külső linkek maguktól nem épülnek ki, akkor a linképítés során tudjuk megszerezni őket. Ehhez mindenképpen SEO szakértő kell, hiszen a dolog sok buktatót rejt magában.

Cserelinkek: A cserelinkek fontos funkciót töltenek be a linképítésben, mert a kölcsönös hivatkozások felállítása magas bizalmi indexre utal. Ha két oldal egymást linkeli, azzal mindketten előbbre léphetnek, ha hasznos tartalmúnak minősíti őket a keresők algoritmusa.

Minőségi linkek: Keressük az alkalmat arra, hogy értéket tartalmazó oldalak tudjanak linkekkel a mi oldalunkra hivatkozni.

Készítsünk tematikus és áttekinthető tartalmat: Tegyük az oldalunkat könnyen navigálhatóvá. A tematikus oldalaknak általában nagy sikerük van, mert a látogatók pontosan tudják, hogy milyen tartalomra számíthatnak. Ha nem egy hatalmas adathalmazt kell végig böngészniük, nagyobb az esély rá, hogy visszatérő olvasók vagy vevők lesznek.

Jól látszik, hogy nem csak a linképítés során lehet kiváló linkeket szerezni a weboldalunkhoz, de ennek megléte ugyanolyan fontos, mint a többi módszer.