A konyha után a fürdőszoba a lakás leglátogatottabb helyisége, ezért annak szép kinézetére, barátságos jellegére nagy szükség van ahhoz, hogy kellemes legyen az ott töltött idő. Módfelett izgalmas téma a fürdőszobai dekoráció, mert míg régen a szigorúan kék színű, díszítetlen csempe és a fehérre meszelt falak uralták a hangulatát, addig az elmúlt évek alatt rengeteget változtak a trendek és az ízlések.

Az egyik furcsa ötlet sokaknak az, hogy szobanövényekkel ékesítsék a fürdőszobát, hiszen a berögződött szokás, hogy ezek csak a szobákban vagy a nappaliban kaphatnak helyet. Pedig néhány élő fürdőszobai dekoráció a természet közelségének élményével ajándékoz meg minket. A finom illatú, meghitt atmoszférát árasztó illatgyertyák remekül fokozzák a kellemes hangulatot. Mindössze néhány forintba kerülnek ezek az apróságok.

Sokat számít az is, hogy milyen tükör kerül felszerelésre a helyiségben, amiből ma már kaphatóak kreatív kialakításúak, illetve merész formatervezésűek is. A helyiség megvilágítása fontos szerepet játszik, a beugrókat érdemes LED lámpákkal megvilágítani, mert így hangsúlyossá tehető az amúgy is fókuszpontnak számító fürdőkád és/vagy zuhanykabin.

Fürdőszobai dekoráció lehet még törölköző, ha ebből egy nyitott polcon több, szépen összehajtogatott darab látható. Az esztétikus csempe szintén gyönyörűen dekorálja a helyiséget. A falmatrica a fürdőszobai dekoráció egyik legjobbika, mert ezzel kifejezhetjük a személyiségünket meghatározó vonásokat. Virágok, lepkék, madarak lehetnek a matricákon, kinek mi tetszik.