Új padló kiképzése esetén megéri figyelni a részletekre és okosan kiválasztani a burkolóanyagot. A modernebb gyártás során kialakított linóleumok több szempontból is ideálisak erre a célra. Megéri azonban figyelni a lerakása alkalmával néhány apróságra. A PVC padló ragasztása egy olyan folyamat, amikor a burkolatot tartósan rögzítjük a padló aljzatához. Ez a művelet kritikus fontosságú, mivel a rossz kivitelezés miatt a linóleum könnyen meglazulhat, ami nem csak esztétikai problémákat okozhat, de akár balesetveszélyes is lehet. Az első lépés az aljzat előkészítése. A padló aljzatának sima, száraz és tiszta felületűnek kell lennie, hogy a ragasztóanyag megfelelően tapadjon hozzá.

Ha ez az állapot nem áll fenn, akkor kiegyenlítésre és más javítási feladat elvégzésére lesz szükség a PVC padló ragasztása előtt. A következő lépés a ragasztóanyag felhordása. A ragasztóanyagot széles spatulával kell felhordani a padló aljzatára, majd fésűs simítóval elegyengetni. Fontos, hogy a ragasztóanyag egyenletesen legyen elosztva, és ne legyen túl vastag vagy túl vékony. A PVC padló ragasztása következik ezután. A padlóburkolatot óvatosan helyezzük a ragasztóanyagra, majd igazítsuk el.

A padlóburkolatot finoman nyomjuk le, biztosítva a ragasztóanyag és linóleum közötti erős kapcsolatot. Illesztésnél törekedni kell a minél kisebb hézag megteremtéséről. A PVC padló ragasztása mellett a jó vágás és illesztés sem maradhat el. A vágásokat precízen kell elvégezni, hogy az illesztések jól passzoljanak. A munkálatot éles késsel vagy speciális padlóvágóval végezzük el. Nem bonyolult a feladat, de tapasztalat híján jobb azt szakemberre bízni a profi kivitelezés érdekében.