Az állandó rohanás és hajtás előbb utóbb oda vezet, hogy elegünk lesz mindenből. Jobban tesszük, ha megragadjuk az alkalmakat arra, hogy időnként feltöltődjünk testi és lelki szempontból egyaránt. A lakóautós nyaralás erre kiváló lehetőséget biztosít. Bár vannak, akik jobb szeretnek úgy utazni, hogy csak hatra dőlnek és élvezik a repülést, de másokat éppen a vezetés élménye tölt fel minden szempontból. Jó dolog is olyan tájakra ellátogatni, amikre egyébb módon semmilyen esély sem mutatkozna. Ha például egy rejtett vízesés, vagy hegycsúcs a cél, akkor bátran letehető a közelben a jármű és rövid sétával elérhető az adott helyszín. A lakóautós nyaralás költségei nem túl magasak, ha okosan történik meg a tervezés.

Nyílván költeni kell a bérlésre és az üzemanyag sincs ingyen. Egy jó utazásbiztosításba is megéri fektetni, ha szeretnénk elhagyni az országot. Ez utóbbival könnyedén fedezetet kaphatunk az esetlegesen bekövetkező váratlan eseményekre, amik bármikor megtörténhetnek. A cél megtervezése a lakóautós nyaralás alatt sem maradhat el, bár attól könnyen eltérhetünk, ha szeretnénk beiktatni valami plusz látnivalót. A vezetést bízzuk arra a személyre, akinek nagyobb gyakorlata van ezen a területen.

Az áramellátásról napelemmel lehet gondoskodni, ha komolyabb igényeink vannak. Ami pedig a vizet illeti, azt sem árt ügyesen tárolni és beosztani. Az ételkészítés a lakóautós nyaralás során a beépített konyhában végezhető, de az alapanyagoknak rendelkezésre kell állniuk ehhez. Minden út tartogat magában valami pluszt, még akkor is, ha már jártunk az adott területen. Ezért jó igazán a lakóautós nyaralás.